Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Ενός λεπτού σιγή για την Chapecoense

Επιστολή προς την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λακωνίας απέστειλε το πρωί της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου 2016 το Δ.Σ. του Ποδοσφαιρικού Αθλητικού Ομίλου Κοκκινόραχης ζητώντας την τήρηση ενός λεπτού σιγής στους αγώνες του Σαββατοκύριακου 3 και 4 Δεκεμβρίου στη μνήμη των θυμάτων της Chapecoense, μετά το αεροπορικό δυστύχημα που συγκλόνισε παγκοσμίως τον κόσμο του αθλητισμού. 

Πιο συγκεκριμένα η επιστολή των ιθυνόντων του Π.Α.Ο. Κοκκινόραχης αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Αξιότιμοι κ.κ. Διοικητικοί Σύμβουλοι, 

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική οικογένεια, από τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, θρηνεί μετά το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα που στοίχησε τη ζωή σε 71 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων οι ποδοσφαιριστές και τα μέλη του τεχνικού επιτελείου της βραζιλιάνικης Chapecoense. Στο δρόμο προς τον τελικό του Copa Sudamericana 2016, η Chapecoense δεν αρκέστηκε την κορυφή, μα κατέκτησε τους ουρανούς…

Πέραν της ανθρώπινης διάστασης της τραγωδίας, όλους εμάς που ασχολούμαστε με τον αθλητισμό και αγαπούμε το ποδόσφαιρο, κάθε τέτοιο συμβάν (Torino-1949, Manchester United-1958, Chapecoense-2016) μας συγκλονίζει και φαντάζει στα μάτια μας τόσο τραγικό, όσο το ξεκλήρισμα μιας ολόκληρης οικογένειας. 

Στη θέση των άτυχων συνανθρώπων μας θα μπορούσε να βρίσκεται ο οποιοσδήποτε από εμάς, ερασιτέχνης ή επαγγελματίας του ποδοσφαίρου. Άλλωστε το ποδόσφαιρο και το πάθος για αυτό είναι ίδιο πάντα και παντού. Από την άλλη μεριά του Ατλαντικού η σκέψη μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα αδικοχαμένα μέλη της Chapecoense και στον πόνο που βιώνουν οι συγγενείς και οικείοι των θυμάτων.

Αξιότιμοι κύριοι, 

Τέτοιες στιγμές οι λέξεις είναι πολύ φτωχές για να περιγράψουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματα που μας κατακλύζουν.

Εις ελάχιστο φόρο τιμής, μνήμης και σεβασμού στα θύματα της Chapecoense, ζητούμε από την Ένωση κατά την προσεχή αγωνιστική ημέρα (3-4 Δεκεμβρίου) των πρωταθλημάτων Λακωνίας να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη όλων των αγώνων».

Αξίζει να σημειωθεί πως επικοινωνώντας άμεσα με το Δ.Σ. του Π.Α.Ο. Κοκκινόραχης, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Λακωνίας σημείωσε πως η Ένωση έχει ήδη λάβει σχετική απόφαση απόδοσης του ελάχιστου και συμβολικού φόρου τιμής στα θύματα της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομάδας και όλων των επιβαινόντων στην μοιραία πτήση. Εξέφρασε, ωστόσο, τις ευχαριστίες του προς τη Διοίκηση του «Ομίλου» για τη συγκινητική της πρωτοβουλία.