Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Το ΚΕΕΜ τίμησε το Νίκο Καρμοίρη

Την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014, ανήμερα του εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων η Διοίκηση του ΚΕΕΜ τίμησε το συγχωριανό μας Νίκο Καρμοίρη για την έρευνα και συγγραφή της ιστορίας του ΚΕΕΜ, η οποία αποτυπώθηκε στο βιβλίο με τίτλο «Το ΚΕΕΜ στο πέρασμα του χρόνου».

Σε μια λιτή εκδήλωση, που έλαβε χώρα στη Λέσχη Αξιωματικών Σπάρτης, ο Διοικητής του ΚΕΕΜ Ταξίαρχος Δημήτριος Μακρής βράβευσε δύο πρώην οπλίτες για την προσφορά τους στο Κέντρο απονέμοντάς τους τιμητικές πλακέτες. Μαζί με το Νίκο Καρμοίρη τίμησε επίσης το ζωγράφο Γεώργιο Γύζη, ο οποίος φιλοτέχνησε κατά τη διάρκεια της θητείας του και προσέφερε στο ΚΕΕΜ έναν σημαντικό αριθμό πινάκων ζωγραφικής.

Ο Νίκος Καρμοίρης πραγματοποίησε έρευνα κατά τη διάρκεια της θητείας του σε υπηρεσίες στρατιωτικών αρχείων και ξεκίνησε τη συγγραφή της ιστορίας του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ), την οποία συνέχισε και ολοκλήρωσε αμισθί με το πέρας της στράτευσής του. Η ιστορική έρευνά του εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 2014 υπό τον τίτλο «Το ΚΕΕΜ στο πέρασμα του χρόνου», από τις εκδόσεις λογόΤΥΠΟΣ υπό την εποπτεία της Διοίκησης του ΚΕΕΜ. Το βιβλίο κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων και διανέμεται από το ΚΕΕΜ.

Αξίζει να αναφερθεί πως είναι το πρώτο βιβλίο που γράφεται για την ιστορική στρατιωτική μονάδα της Σπάρτης, καθώς επίσης - όπως υπολογίζεται - και το πρώτο βιβλίο που αφορά εξολοκλήρου στρατιωτική μονάδα και τη συνολική της ιστορική διαδρομή από την ίδρυσή της έως τις μέρες μας.

πηγή: e-karavas.gr 

Ο Νίκος Καρμοίρης είναι μεταξύ άλλων Γενικός Γραμματέας του Ποδοσφαιρικού Αθλητικού Ομίλου Κοκκινόραχης.