Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015

Κάλπασαν με (Θεία) χαρη!

Με τεράστια επιτυχία στέφθηκε η μεγάλη καλοκαιρινή εκδήλωση του Ποδοσφαιρικού Αθλητικού Ομίλου Κοκκινόραχης ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015.

Ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος ξεκίνησε στην Κοκκινόραχη Σπάρτης με την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας στο ξωκλήσι της Αγίας Τριάδος. Μετά το πέρας της λειτουργίας τρεις αναβάτες με τα άλογά τους κι ένας αμαξάς με την άμαξά του έλαβαν από τον εφημέριο της Ενορίας π. Συμεών Παπαγεωργίου την εικόνα της Αγίας Τριάδος και τη μετέφεραν στον χώρο των ιπποδρομιών διασχίζοντας τα στενά σοκάκια του οικισμού.

Κατόπιν, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πλησίον της γέφυρας Κελεφίνας πραγματοποιήθηκαν οι 5οι Ιππικοί Αγώνες Αγίας Τριάδος. Οι ιπποδρομίες, που για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσε ο Π.Α.Ο. Κοκκινόραχης, έχουν γίνει πλέον θεσμός για την περιοχή της Σπάρτης καθώς προσελκύουν πλήθος αναβατών και θεατών. Μάλιστα, υπολογίζεται πως φέτος παρακολούθησαν τους Ιππικούς Αγώνες πάνω από 2.000 θεατές.

Αναβάτες και ιδιοκτήτες από ολόκληρη την Πελοπόννησο έλαβαν μέρος με τα άλογά τους στους αγώνες, οι οποίοι διακρίνονταν σε τρεις κατηγορίες: ντόπια αραβανιάρικα, ντόπια καλπαδιάρικα και ιπποδρομιακά. Στους νικητές των κατηγοριών απονεμήθηκαν αναμνηστικά έπαθλα, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα.

Μετά τις απονομές ακολούθησε στον ίδιο χώρο το παραδοσιακό λαϊκό γλέντι του Ποδοσφαιρικού Αθλητικού Ομίλου Κοκκινόραχης με τοπική παραδοσιακή ζωντανή μουσική. Οι θαμώνες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν καλοψημένα σουβλάκια, μπουζοπούλα, προβατίνα και δροσερές μπύρες και να διασκεδάσουν έως το βράδυ.

Πλήθος κόσμου όχι μόνο από τις όμορες περιοχές, αλλά και συνολικά από τη Λακωνία και τους γειτονικούς νομούς παρευρέθησαν στις εκδηλώσεις του «Ομίλου». Ανάμεσα σε εκείνους που τίμησαν με την παρουσία τους την εορτάζουσα Κοκκινόραχη παρευρέθησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων, φορέων και σωματείων.

Το Δ.Σ. του Π.Α.Ο. Κοκκινόραχης ευχαριστεί τον πολυπληθή κόσμο για την παρουσία και τη στήριξή του, τους χορηγούς για τις πολύτιμες προσφορές τους,  καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν ή βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο στη διεξαγωγή της φετινής διοργάνωσης.

Με την ευχή το ποδοσφαιρικό τμήμα του Π.Α.Ο. Κοκκινόραχης να «καλπάζει» στους αγωνιστικούς χώρους και την ερχόμενη ποδοσφαιρική χρονιά, το Δ.Σ. εύχεται καλό καλοκαίρι και υγιή επιστροφή στα γήπεδα της Λακωνίας σε όλα τα σωματεία και τους αθλητές τους.

φωτογραφίες: Γιώργος Πετροπαυλής, Γιάννης Γκλέκας, Π.Α.Ο. Κοκκινόραχης