Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

0-1 με την τσίμπλα στο μάτι….!!!!

Στο πρώτο Κυριακάτικο παιχνίδι που διεξήχθη στις 10:00 την 22α-12-2013, στο Ενωσιακό Αθλητικό Κέντρο, ο «Όμιλος» υποδεχθηκε τον Υάκινθο Βαφειού.

Με ελάχιστες αλλαγές στην βασική του εντεκάδα ο Π.Α.Ο.Κ. προσπάθησε να μπει δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με μοναδικό του στόχο την ανατροπή του πρόσημου του βαθμολογικού πίνακα.

Αντ’ αυτού η ομάδα μας μπήκε μουδιασμένη καθώς στο 2ο κιόλας λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν μία σημαντική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, την οποία δεν εκμεταλλεύτηκαν. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Οι παίχτες μας αφυπνίστηκαν μπαίνοντας στο παιχνίδι. Με μοχλό πίεσης τους Βελισσάρη και Ψυχογιό  προσπάθησε
να δημιούργησε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Τρεις ευκαιρίες μπορούν να καταγραφούν στο ενεργητικό των ομάδων που άνηκαν εξ ολοκλήρου στον Π.Α.Ο. Κοκκινόρραχης. Ένα καλοχτυπημένο φάουλ που μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας στην αντίθετη γωνία, μία λόμπα από πλεονεκτική θέση και ένα σουτ από την άκρη της μικρής περιοχής συμπληρώνουν την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου.

Στα πρώτα λεπτά τις επανάληψης οι ομάδες περιορίστηκαν σε ένα παιχνίδι κέντρου. Η πρώτη σημαντική ευκαιρία καταγράφεται στο 55’-60’ όταν ο Παναγιώτης Ψυχογιός κάνοντας ατομική ενέργεια, πασάρει στο ύψος του πέναλτι με τον Adrian Moldovanu να αδυνατεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο αγώνας ανήκε στον Υάκινθο. Σε διάστημα λίγων λεπτών και μέχρι την επίτευξη του γκολ, η αντίπαλη ομάδα δημιούργησε τουλάχιστον 4 κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Η πολλή καλή εμφάνιση όμως του Μάριου Σώτηρα δεν επέτρεψε την επίτευξή του μέχρι το 76’. Σε καραμπόλα της άμυνας μας, η μπάλα στρώνεται στον επιθετικό της αντίπαλης ομάδας που από την μικρή περιοχή δε δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ. Παρόλο που ο "Όμιλος" προσπάθησε να αντιδράσει στα εναπομείναντα λεπτά, από την ροή του παιχνιδιού ήταν εύλογο καταλάβει κάποιος ότι όποιος έβαζε το γκολ θα ήταν και ο νικητής του αγώνα.