Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Η κατάρα των τελευταίων λεπτών

Για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος ο «όμιλος» αντιμετώπιζε στο δημοτικό γηπέδου της Σελλασία την τοπική ομάδα.

Ο «όμιλος» παρατάχθηκε με επιθετικογενές σχήμα, καθώς η συμμετοχή του Παναγιώτη Ψυχογιού στην εντεκάδα μετά από 4 αγωνιστικές έδινε άλλη ώθηση. Και αυτό φάνηκε από το πρώτο κιόλας λεπτό καθώς έγιναν 2-3 καλές ενέργειες έξω από την αντίπαλη περιοχή με μία από αυτές να χρεώνεται στον Χριστόφορο Βεργόπουλο για ένα σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Η πρώτη όμως αξιοσημείωτη και τελικά κομβική φάση δημιουργήθηκε στο 10’. Με μαγική κάθετη μπαλιά, ο Ψυχογιός βγάζει σε πλεονεκτική θέση το βαρύ πυροβολικό του «ομίλου», Αντώνη Νικολακάκη, με τον τελευταίο να παθαίνει τράβηγμα στην υπερπροσπάθεια του να σκοράρει για τετάρτη φορά με τα χρώματα του «ομίλου». Από εκείνο το σημείο και μετά η Σελλασία ανέβασε στροφές με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει 2-3 καλές ευκαιρίες. Δεν είχε όμως την ουσία, που ήταν το γκολ. Από την «δύσκολη» θέση, την έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές του «ομίλου» καθώς στο 33’ ο κεντρικός αμυντικός, Γεώργιος Πολυμενάκος, σε προσπάθεια του να διώξει την μπάλα, την έστειλε πάνω στο Ιωάννη Βεργόπουλο με τον τελευταίος να χρίζεται σκόρερ. Κάπως έτσι τέλειωσε στο ημίχρονο.

Στην ανάπαυλα του ημίχρονου οι οδηγίες που δόθηκαν από τον προπονητή της ομάδας δε βοήθησαν καθώς για 3 συνεχόμενο παιχνίδι ο «όμιλος» δέχεται γκολ από τα αποδυτήρια. Στο 47’ μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο επιθετικός της Σελλασίας, ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής κάνει το 2-0. Ο «όμιλος» παρόλη την ψυχρολουσία, προσπάθησε να ανεβάσει στροφές και τα κατάφερε. Έκλεισε χώρους, περιόρισε όσο μπορούσε την Σελλασίας και προσπάθησε να πετύχει κάποιο γκολ για να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Το γκολ όμως δεν ήρθε.

Αντ’ αυτού στα τελευταία πάλι λεπτά δέχτηκε 2 γκολ από το πουθενά. Το ένα στο 83’ και το επόμενο 3’ αργότερα.

Σίγουρα η Σελλασία ήταν ανώτερη από τον «όμιλο» και άξιζε την νίκη. Απλά το σκορ προδίδει την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας. Τέλος να σημειωθεί, ότι παρότι την όχι και τόσο καλή πορεία στο πρωτάθλημα, για 2 συνεχόμενο παιχνίδι ο «όμιλος» είχε στην αποστολή του περισσότερους από 18 παίχτες. Και γι αυτό το λόγο αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στους παίχτες όσο και στην διοίκηση.