Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Τρίποντο με δυνατό αντίπαλο...

Με φόρα υποδέχθηκε ο Π.Α.Ο. Κοκκινόραχης –μετά το νικηφόρο πέρασμα από τον Καρυάτη- τον Υάκινθο Βαφειού. Οι δύο ομάδες διασταύρωσαν τα ξίφη τους, το Σάββατο -15/2- στο γήπεδο των Αμυκλών.

Ο τυπικά γηπεδούχος παρατάχθηκε με το συνηθισμένο σχήμα (4-4-1-1) έχοντας ελάχιστες ελλείψεις. Και αυτό φάνηκε από το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού καθώς ο «Όμιλος» μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Με σωστή αμυντική λειτουργία, σωστές τοποθετήσεις και με συνοχή στις γραμμές η ομάδας μας κατάφερε να περιορίσει σε σημαντικό βαθμό την επιθετική ικανότητα του Υάκινθου. Η υπεροχή που είχε ο Π.Α.Ο. Κοκκινόραχης απέδωσε καρπούς όταν στο 11ο λεπτό ο Βασίλης Καρτερούλης έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του τέρματος, αδειάζοντας αρχικά με υποδειγματικό τρόπο τον αντίπαλο αμυντικό. Η συνέχεια του ημιχρόνου κύλισε στο ίδιο μοτίβο. Έτσι σε υποδειγματική αντεπίθεση στο 25ο λεπτό, ο Βασίλης Καρτερούλης –πάλι- πλάσαρε σωστά από το ύψος του πέναλτι στέλνοντας έτσι την ομάδας μας στα αποδυτήρια με το υπέρ της 2-0.

Στην επανάληψη ο Υάκινθος εμφανίστηκε επιθετικότερος αφήνοντας αρκετούς κενούς χώρους. Τέσσερις οι σημαντικές ευκαιρίες, δύο εκατέρωθεν. Οι σημαντικότερες ωστόσο ανήκουν στον Π.Α.Ο.Κ. Στη μία περίπτωση η μπάλα βρήκε την κάθετη δοκό του αντίπαλου τερματοφύλακα ενώ το slalom του Γιώργου Καφαντάρη (ο οποίος ξεκίνησε την προσπάθεια του πίσω από το κέντρο αδειάζοντας δύο αντίπαλους) δεν είχε ευτυχή κατάληξη καθώς ο goalkeeper του Υάκινθου μπλόκαρε το σουτ που επιχείρησε. Ο Υάκινθος το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει το σκορ στο 95ο λεπτό κάνοντας έτσι το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Πικρή γεύση άφησε ωστόσο ο απόφαση του διαιτητή (αν και οι τρεις τους ήταν πολύ καλοί) να αποβάλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα παίχτη μας καθώς ζητούσε (όπως και όλη η ομάδα) τα εναπομείναντα λεπτά με τον ρέφερι του αγώνα να αρνείται να δώσει απάντηση. Το χειρότερο όμως ήταν ο τραυματισμός του Γιώργου Καφαντάρη που είχε σαν αποτέλεσμα να διακομισθεί στο νοσοκομείο και να του τοποθετηθεί γύψος στο δεξιό αστράγαλο.