Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Β’ Κατηγορίας

Μια σπουδαία προσωπική διάκριση έχει καταγραφεί στην ιστορία του Ποδοσφαιρικού Αθλητικού Ομίλου Κοκκινόραχης. Πρόκειται για το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της Β’ Κατηγορίας (σημερινή Α1), το οποίο έλαβε παίκτης της ομάδας μας για τη σεζόν 2003-2004, χρονιά κατά την οποία ο «Όμιλος» κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Η ΕΠΣ Λακωνίας απένειμε το βραβείου του καλύτερου ποδοσφαιριστή της Β’ Κατηγορίας για τη σεζόν 2003-2004 στον 16χρονο τότε ποδοσφαιριστή του Π.Α.Ο. Κοκκινόραχης Νικόλαο Ηλιάδη του Ευαγγέλου. Η απονομή πραγματοποιήθηκε στην Σπάρτη σε ειδική εκδήλωση της Ένωσης τον Δεκέμβρη του 2004 και ο νεαρός ποδοσφαιριστής έλαβε το βραβείο από τα χέρια του τότε Προέδρου της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση!

Γεννημένος το 1987 ο Νίκος Ηλιάδης, γιος του πρώην διοικητικού παράγοντα και Προέδρου του Π.Α.Ο. Κοκκινόραχης Βαγγέλη Ηλιάδη, αγωνίστηκε από νεαρή ηλικία στις ερασιτεχνικές κατηγορίες με τα χρώματα του «Ομίλου».

Καλός τεχνίτης και δεινός σκόρερ έκανε αίσθηση με τις εμφανίσεις του στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Μάλιστα οι εμφανίσεις του στάθηκαν ικανές να προκαλέσουν το ενδιαφέρον και την επιμονή για την απόκτησή του από πληθώρα ερασιτεχνικών σωματείων της Λακωνίας έναντι μάλιστα αμοιβής!

Ωστόσο, ο νεαρός Ηλιάδης αρνήθηκε κάθε πρόταση παραμένοντας πιστός στρατιώτης του Π.Α.Ο. Κοκκινόραχης, της ομάδας του χωριού του. Δυστυχώς η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη καθώς ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, υπέστη ρήξη χιαστών, αφήνοντας μοιραία στην άκρη το ποδόσφαιρο, επικεντρώνοντας παράλληλα το ενδιαφέρον του στις σπουδές του.

Τα επόμενα χρόνια ο Νίκος Ηλιάδης κατέγραψε κάποιες ελάχιστες συμμετοχές στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, πάντοτε με την ομάδα της Κοκκινόραχης. Μάλιστα τη σεζόν 2013-2014 όταν και η ομάδα επαναδραστηριοποιήθηκε σημείωσε κάποια λεπτά συμμετοχής, βοηθώντας με τον τρόπο του στο νέο ξεκίνημα της ομάδας…