Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Παλικαρίσια νίκη...

Το περασμένο Σάββατο (28/2/2015) ο Π.Α.Ο.Κ. φιλοξενήθηκε από τη Δόξα Ανωγείων στο γήπδο των Αμυκλών. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ήταν ιδανικές για να διεξαχθεί ποδοσφαιρικός αγώνας. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, ο Π.Α.Ο. Κοκκινόραχης μπήκε νοθρά στο πρωτο μισό του ημιχρόνου δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Η σημαντικότερη ευκαιρία για την Δόξα καταγράφθηκε στο 10ο λεπτό όταν ο επιθητικός της δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση. Η συγκεκριμένη φάση ωστόσο σήκωσε θύελα αντιδράσεων καθώς -σύμφωνα με τους φιλοξενούμενους- ο διαιτητής έδειξε "παίζεται" ύστερα από φάουλ του αντίπαλου επιθετικού. Στη συνέχεια του αγώνα ο "Όμιλος" έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του. Περιόρισε τις επιθετικές ενέργειες των γηπεδούχων ενώ ευτύχησε να προηγηθεί στο 33ο λεπτό. Με σουτ από την γωνία της μεγάλης περιοχής ο Βασίλης Καρτερούλης έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του αντίπαλου τερματοφύλακα. Με το υπέρ τους 1-0 οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη ο Π.Α.Ο.Κ. μπήκε συγκεντρωμένος στον αγωνιστικό χώρο. Με καλή αμυντική λειτουργία περιόρισε την επιθετική γραμμή της Δόξας σε μόλις δύο τελικές. Στο αντίποδα ο "Όμιλος" είχε την δυνατότητα να διευρύνει το σκορ με 2-3 καλές κλασικές ευκαιρίες ενώ στο 80ο λεπτό ίσως θα μπορούσε να του δοθεί πέναλτι ύστερα από χέρι που έγινε μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόδοση του δευτέρου ημιχρόνου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Βασίλη Ζορμπά και τον Βασιλή Χαντζάκο οι οποίοι έκοβαν και έραβαν στο χώρο του κέντρου. Ειδικά όμως ο Βασίλης Χαντζάκος ήταν ο κινητήριος μοχλός σε άμυνα και επίθεση.

Το τελικό σκορ δεν άλλαξε και έτσι ο Π.Α.Ο.Κ. πανηγύρισε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του.