Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Σκασμένοι οι παίχτες…

Αφού αυτός ο «Όμιλος» έχασε - και μάλιστα με διαφορά 3 τερμάτων - τότε μπορούμε να αναρωτηθούμε πότε θα ξυπνήσει επιτέλους ο ποδοσφαιρικός θεός;;!!

Στο πρώτο παιχνίδι του δευτέρου γύρου, ο «Όμιλος» πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη φετινή του εμφάνιση. Οι παίχτες έδειξαν  από το πρώτο λεπτό ότι μπήκαν για να κερδίσουν, μπήκαν για να διεκδικήσουν -για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι- βαθμούς από τους πρωτοπόρους, μπήκαν για να δείξουν ποιοι πραγματικά είναι…

Και, πράγματι, έδειχναν να το καταφέρνουν. Μέχρι το 20’ o Π.Α.Ο. Κοκκινόραχης είχε πραγματοποιήσει 9 τελικές προσπάθειες με μία από αυτές να βρίσκει δίχτυα. Το γκολ, που λανθασμένα χρεώθηκε στον Βασίλη Βεκράκο, πέτυχε ο Παναγιώτης Ψυχογιός στο 11’ με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ από τα 25 μέτρα.

Για τα επόμενα λεπτά του ημιχρόνου όμως ήρθαν τα πάνω κάτω. Ο Πανκλαδιατικός εκμεταλλεύτηκε εξ’ ολοκλήρου τις 2 από τις 3 ευκαιρίες που της δόθηκαν. Μάλιστα στο πρώτο γκολ που δέχτηκε ο «Όμιλος» είναι αυτό που λένε…. «αν θέλει να μπει, θα μπει». Σε απευθείας εκτέλεση φάουλ, ο τερματοφύλακας μας Μάριος Σώτηρας εκτινάσσεται, διώχνει την μπάλα με τα ακροδάχτυλα, εκείνη χτυπάει στο δοκάρι, στη συνέχεια στην πλάτη του και το 1-1 ήταν πραγματικότητα. Ενώ προς το τέλους του ημιχρόνου μετά από λάθος της άμυνας μας, από το ύψος της μικρής περιοχής γίνεται το 1-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ακόμα και αν η ομάδα μας βρισκόταν πίσω στο σκορ, μπήκε για να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό. Η πίεση που άσκησε στον Κλαδά  ήταν αντίστοιχη του πρώτο 20λέπτου. Στο 62’ λεπτό ο Αντώνης Νικολακάκης μαρκαρίστηκε αντικανονικά από τον τελευταίο παίχτη της άμυνας του Πανκλαδιατικού με αποτέλεσμα ο διαιτητής να δείξει την εσχάτη των ποινών στέλνοντας παράλληλα τον αμυντικό στα αποδυτήρια με απευθείας κόκκινη. Η εκτέλεση όμως δεν ήταν και η καλύτερη με αποτέλεσμα ο αντίπαλος τερματοφύλακας να αποκρούσει το πέναλτι.

Παρ' όλη την ψυχρολουσία,  ο Π.Α.Ο.Κ. δε το έβαλε κάτω και συνέχιζε να πιέζει. Δημιούργησε πολλές ευκαιρίες με σημαντικότερες  το σουτ βολίδα του Γιώργου Καφαντάρη που βρήκε στην συμβολή των δοκών και το αριστοτεχνικό φαλτσαριστό πλασέ του Adrian Moldovanu που σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του αντίπαλου πορτιέρο.  Και ενώ οι παίχτες μας τα έβαζαν με την αστοχία τους και την ατυχία τους, στο 81’ τα έβαλαν και με το διαιτητή της αναμέτρησης. Σε αντεπίθεση της αντίπαλης ομάδας και ύστερα από δύο αντικανονικές προβολές που δέχτηκε το αμυντικό μας δίδυμο, από θέση offside ο Πανκλαδιατικός κάνει το 1-3 ενώ στο 90’ πετυχαίνει άλλο ένα τέρμα.

Τελικό σκορ 1-4 αντί για 4-1 (τουλάχιστον!).

Μερικοί μπορεί να θεωρήσουν ότι ο bloger φοράει παρωπίδες ή ότι τα βλέπει όλα ασπρόμαυρα… Ωστόσο, όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα μπορούν να  επαληθεύσουν τα γραφθέντα…